Trump antyder at han vil stille som kandidat i 2024

USAs tidligere president Donald Trump antyder i et intervju med New York Magazine at han har bestemt seg for å stille som presidentkandidat i 2024.

USAs tidligere president Donald Trump antyder at han vil stille som kandidat i presidentvalget i 2024. Spørsmålet kan synes å være om han skal kunngjøre det før eller etter høstens mellomvalg. Foto: John Locher / AP / NTB
USAs tidligere president Donald Trump antyder at han vil stille som kandidat i presidentvalget i 2024. Spørsmålet kan synes å være om han skal kunngjøre det før eller etter høstens mellomvalg. Foto: John Locher / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Jeg kjenner meg veldig sikker på at jeg vinner om jeg stiller, sier Trump i et intervju med magasinet.

På oppfølgingsspørsmål om hva han vil vurdere når han skal avgjøre om han stiller eller ei, svarer Trump at avgjørelsen allerede er tatt. Han vil imidlertid ikke si hva den er.

– Jeg tenker at min store avgjørelse blir om jeg kunngjør det før eller etter. Du skjønner hva det betyr, spør Trump reporteren.

Deretter gjør han det klart at han snakker om mellomvalget i november.

– Skal jeg kunngjøre det før eller etter? Det blir mitt viktige valg, sier Trump.

– Jeg synes bare at det er visse fordeler med å kunngjøre det før. La folk vite. Jeg tror mange mennesker ikke engang vil stille som kandidat om jeg gjør det, fordi, om du ser på meningsmålingene, så blir de ikke engang medregnet, sier Trump.

President Joe Biden, som slo Trump i valget i 2020, har gjort det klart at han planlegger å stille i 2024.

Han har imidlertid liten støtte i befolkningen, og på en fersk måling utført av Siena College for The New York Times sa hele 64 prosent av de demokratiske velgerne som ble spurt, at de helst ville se en annen kandidat.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer