Trump-advokater fant hemmeligstemplede objekter i lagerbod

Advokater som jobber for ekspresident Donald Trump, oppdaget minst to gjenstander stemplet hemmelig da de nylig søkte gjennom en lagerbod i Florida.

Advokater som jobber for ekspresident Donald Trump, oppdaget minst to gjenstander stemplet hemmelig da de nylig søkte gjennom en lagerbod i Florida. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB
Advokater som jobber for ekspresident Donald Trump, oppdaget minst to gjenstander stemplet hemmelig da de nylig søkte gjennom en lagerbod i Florida. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB Vis mer
Publisert

De hemmeligstemplede funnene er overlevert til det føderale politiet FBI, skriver Washington Post. Ifølge avisen ble de funnet av et eksternt team som var leid inn for å søke gjennom Trumps eiendommer for å se om det var mer gradert materiale der.

Det er ikke kjent hva som ble funnet i boden i West Palm Beach, men den har blitt brukt til oppbevare ting fra et kontor Trumps stab brukte etter at han gikk av.

I en ransaking av Trumps luksuseiendom Mar-a-Lago i august fant FBI rundt 100 hemmeligstemplede dokumenter. I tillegg hentet Trumps advokater 37 graderte dokumenter derfra i juni, mens det nasjonale arkivverket hentet ut 15 esker med 184 graderte dokumenter i januar.

Ransakingen i august skjedde fordi etterforskere mente det fortsatt var hemmeligstemplede dokumenter på Mar-a-Lago, til tross for at Trumps folk hadde bekreftet at alle slike dokumenter var levert inn.

Etter pålegg fra en føderal dommer om å vise full åpenhet, leide Trumps folk inn et eksternt firma til å søke gjennom ekspresidentens eiendommer i flere delstater, inkludert i Trump Tower i New York.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer