Trump: - Største heksejakt i USAs historie

Tidligere president Donald Trump reagerer sterkt på at påtalemyndigheten i New York har trappet opp etterforskningen av ham for kriminelle forhold.

Tidligere president Donald Trump mener han utsettes for den største heksejakten i USAs historie. Foto: Alex Brandon, File / AP / NTB
Tidligere president Donald Trump mener han utsettes for den største heksejakten i USAs historie. Foto: Alex Brandon, File / AP / NTB Vis mer
Publisert

Trump nekter for å ha gjort noe galt og kalte onsdag etterforskningen «den største heksejakten i USAs historie».

Dagen før kunngjorde påtalemyndigheten at granskingen har skiftet status til en kriminaletterforskning. Det bores dermed dypere i Trump og hans families forretningsliv.

– Vi har informert Trump Organization om at etterforskningen ikke lenger er en sivil gransking, sa Fabien Levy, talsperson for New Yorks justisminister Letitia James.

Statsadvokaten på Manhattan har de siste to årene etterforsket forretningsavtaler Trump gjorde før han ble president, blant annet om han blåste opp verdien av sine selskaper for å få gunstige lånevilkår og oppga en lavere verdi på sine eiendommer for å få lavere skatt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer