Trump: - Jeg har ikke hastverk med en atomavtale

USAs president Donald Trump sier ved innledningen til andre dag av toppmøtet med Kim Jong-un at han ikke har hastverk med å få på plass en atomavtale.

Torsdag møttes Kim Jong-un og Donald Trump til den andre og viktigste dagen under toppmøtet i Hanoi. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Torsdag møttes Kim Jong-un og Donald Trump til den andre og viktigste dagen under toppmøtet i Hanoi. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Torsdag formiddag tok de to lederne fatt på andre og siste dag av toppmøtet i den vietnamesiske hovedstaden Hanoi.

På vei inn til møtet sa altså Trump at han ikke har hastverk med å komme fram til en atomavtale. Han vektla også det gode forholdet til den nordkoreanske lederen.

– Jeg mener det er viktig at det er et sterkt forhold. Når du har et godt forhold, kan det skje mye bra.

Samtidig er kjernefysisk nedrustning på Koreahalvøya det viktigste temaet for møtet, som er det andre mellom Kim og Trump. Mens den amerikanske presidenten har sagt at han vil at Nord-Korea skal kvitte seg med hele sitt atomprogram, har hans egne etterretningstjenester påpekt at det er lite trolig at det vil skje.

Kim selv sier han «vil gjøre sitt beste for å komme fram til et bra resultat» i atomsamtalene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer