Missilangrepet i Irak

Trump: - De fikk hodepine. Pentagon: - Hjerneskade

34 amerikanske soldater har fått diagnosen traumatisk hjerneskade etter det iranske missilangrepet mot Ain al-Asad-basen i Irak, opplyser Pentagon.

Det iranske missilangrepet mot Ain al-Asad-basen i Irak ble varslet på forhånd, og soldatene der hadde derfor søkt dekning. Foto: AP / NTB scanpix
Det iranske missilangrepet mot Ain al-Asad-basen i Irak ble varslet på forhånd, og soldatene der hadde derfor søkt dekning. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

President Donald Trump opplyste onsdag at elleve amerikanske soldater fikk mindre skader under angrepet 8. januar.

– De fikk hodepine og et par andre ting, og jeg kan opplyse at det ikke var særlig alvorlig, sa han i Davos.

Pentagon sier ingenting om hvor alvorlig traumatisk hjerneskade de 34 soldatene ble påført under missilangrepet, som var et svar på USA likvidering av den iranske generalen Qasem Soleimani i Bagdad fem dager tidligere.

Dronen som ble benyttet i attentatet mot Soleimani ble sendt fra Ain al-Asad-basen vest i Irak, og det var denne basen Iran angrep.

Det befinner seg rundt 70 norske og 130 danske soldater ved dronebasen, men det er ikke meldt at noen av disse kom til skade under angrepet, som var varslet på forhånd.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer