Truer med svarte TV-skjermer under fotball-VM

Gianni Infantino, president i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa), er ikke fornøyd med rettighetsbudene på fotball-VM for kvinner i sommer.

Gianni Infantino under Uefa-kongressen i Lisboa i april. Foto: Armando Franca / AP / NTB.
Gianni Infantino under Uefa-kongressen i Lisboa i april. Foto: Armando Franca / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Fotball-VM for kvinner 2022 avvikles i Australia og New Zealand i sommer. Mektige Infantino sier at det kan ende opp med at kampene ikke blir vist i enkelte av Europas største fotballnasjoner.

Fifa-president er misfornøyd med rettighetsbudene fra nasjonene Storbritannia, Spania, Italia, Tyskland og Frankrike, i fotballsammenheng ofte referert til som «De fem store».

– TV-selskapene må høyne sine bud om de ønsker å vise bilder fra sluttspillet, sier Infantino.

Han kaller budene som er kommet for skuffende, som et slag i ansiktet på spillerne og som et slag i ansiktet på alle kvinner i verden.

– For å være helt tydelig. Det er vår moralske og juridiske plikt at vi ikke selger kvinne-VM på billigsalg. Hvis budene ikke bedres er vi tvunget til å hindre at mesterskapet vises hos «De fem store».

Fifa presidenten sier at TV-selskapene har budt mellom én og ti millioner dollar for kvinne-VM. De tilsvarende budene for herrenes VM-sluttspill i Qatar i desember lå mellom 100 og 200 millioner dollar.

Det at VM-sluttspillet foregår i Australia og New Zealand gjør at det ikke sendes på optimale tidspunkter i Europa. Infantino kjøper ikke det som en unnskyldning.

– Det er kanskje ikke «prime time» i Europa, men noen kamper spille klokka 09 eller 10 om morgenen. Det er ikke urimelig, sa Infantino i Genève mandag.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer