En maskeløs visepresident Mike Pence på sykehusbesøk. Foto: Jim Mone / AP / NTB scanpix
En maskeløs visepresident Mike Pence på sykehusbesøk. Foto: Jim Mone / AP / NTB scanpix Vis mer

Mike Pence

Trosset maskepåbud under sykehusbesøk

USAs visepresident Mike Pence så ut til å se bort fra påbudet om å bruke ansiktsmaske da han besøkte en klinikk i Minnesota tirsdag.

Publisert

På Twitter-kontoen til sykehuset Mayo Clinic, ble det skrevet at klinikken hadde «informert» visepresidenten om maskepåbudet før besøk. Twitter-meldingen har siden blitt fjernet.

Under delen av besøket som var åpent for pressen, var det kun Pence som ikke brukte ansiktsmaske. Visepresidenten framholder at han ikke trenger å følge reglene, da han jevnlig blir testet for koronavirus.

– Siden jeg ikke har koronaviruset, tenkte jeg at det ville være en god mulighet til å være her, snakke med forskerne og de utrolige helsearbeiderne, se dem i øynene og si takk, forklarer han.

USA har tirsdag kveld over 1 million smittetilfeller i landet, ifølge tall fra Worldometer. Nesten 57.000 har dødd.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.