Trosser Det Hvite hus - anklager Trump for flere overtramp i ny bok

Tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver John Bolton hevder i en ny bok at president Donald Trump har hatt flere overtramp som kunne ført til riksrett.

Tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver, John Bolton, sier han vil dokumentere overtramp av president Donald Trump som kunne ført til riksrett. Foto: Mark Humphrey / AP / NTB scanpix
Tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver, John Bolton, sier han vil dokumentere overtramp av president Donald Trump som kunne ført til riksrett. Foto: Mark Humphrey / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bolton trosser Det hvite hus og vil gi ut boken der han mener å dokumentere at det er flere overtramp enn Ukraina-saken som Trump kunne blitt stilt for riksrett for. Han sier også at alt Trump foretar seg i utenrikspolitikken er motivert av innenrikspolitikk.

– Det er vanskelig for meg å peke på en eneste Trump-avgjørelse av betydning i løpet av min tid som ikke var drevet av beregninger om gjenvalg, skriver Bolton i boken, ifølge forlaget.

Trumps advokater uttalte tidligere i år at store deler av innholdet i boken trolig er gradert informasjon så lenge Trump sitter som president.

Bolton forlot Trump-administrasjonen som følge av uenighet om Trumps politikk i Nord-Korea og Afghanistan. Han vitnet ikke mot Trump under riksrettssaken, og Bolton blir derfor kritisert for å heller ville selge bøker med informasjonen han sitter på.

Boken heter «The Room Where It Happened: A White House Memoir», og forlaget markedsfører den som boken Trump ikke vil at du skal lese.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer