Medier:

Tror Trump har flere hemmelige dokumenter

USAs justisdepartement tror ekspresident Donald Trump har flere hemmeligstemplede dokumenter fra tiden i Det hvite hus enn de som er blitt beslaglagt.

USAs justisdepartement tror ekspresident Donald Trump har flere hemmeligstemplede dokumenter fra tiden i Det hvite hus enn de som er blitt beslaglagt, skriver New York Times og CNN. Foto: Chris Seward / AP / NTB
USAs justisdepartement tror ekspresident Donald Trump har flere hemmeligstemplede dokumenter fra tiden i Det hvite hus enn de som er blitt beslaglagt, skriver New York Times og CNN. Foto: Chris Seward / AP / NTB Vis mer
Publisert

En av de fremste advokatene i departementet har minnet Trumps advokater på at han er forpliktet til å gi tilbake alle dokumenter som er hemmeligstemplet, skriver New York Times , som får dette opplyst av to kilder. CNN skriver at de har tilsvarende opplysninger.

Dokumenter fra Det hvite hus tilhører regjeringen og skal overlates til nasjonalarkivet når presidentperioden er omme.

New York Times skriver videre at det er uklart hvilke steg departementet kan komme til å ta videre. Tidligere har departementet offentliggjort en detaljert oversikt over innholdet i de 33 kassene med dokumenter som ble beslaglagt på Trumps eiendom Mar-a-Lago i august.

I oversikten går det fram at det ble funnet 43 tomme mapper som ifølge merkingen hadde inneholdt graderte dokumenter. I tillegg ble det funnet 23 tomme mapper som ifølge merkingen skulle ha vært returnert til presidentens militærrådgiver.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer