Tror Russlands tap i Ukraina er på linje med den ni år lange krigen i Afghanistan

Den militære britiske etterretningstjenesten tror de russiske tapene i Ukraina er på linje med tapene i den ni år lange krigen i Afghanistan på 80-tallet.

Ødelagte russiske tanks i Butsja. Foto: NTB scanpix / REUTERS/Jorge Silva
Ødelagte russiske tanks i Butsja. Foto: NTB scanpix / REUTERS/Jorge Silva Vis mer
Publisert

Det er gått tre måneder siden Russland invaderte Ukraina. Rundt 15.000 sovjetiske soldater døde i sin tid i Afghanistan, noe som skapte stor misnøye og bidro til Sovjetunionens kollaps i 1991.

– En kombinasjon av dårlig taktikk på lavt nivå, begrenset luftstøtte, mangel på fleksibilitet og en tilnærming som bidrar til å forsterke tabber og gjenta feil har ført til høye tapstall, som fortsetter å stige i Donbas-offensiven, skriver den britiske militære etterretningen i sin daglige Twitter-oppdatering.

Der påpekes det også at den russiske offentligheten tidligere har vært sensitive for store tap i konflikter landet selv har valgt.

– Etter hvert som tapstallene i Ukraina fortsetter å stige, vil de bli mer synlige, og publikums misnøye med krigen og viljen til å si fra kan komme til å vokse, heter det videre.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer