Tror Russlands tap i Ukraina er på linje med den ni år lange krigen i Afghanistan

Den militære britiske etterretningstjenesten tror de russiske tapene i Ukraina er på linje med tapene i den ni år lange krigen i Afghanistan på 80-tallet.

Ødelagte russiske tanks i Butsja. Foto: NTB scanpix / REUTERS/Jorge Silva
Ødelagte russiske tanks i Butsja. Foto: NTB scanpix / REUTERS/Jorge Silva Vis mer
Publisert

Det er gått tre måneder siden Russland invaderte Ukraina. Rundt 15.000 sovjetiske soldater døde i sin tid i Afghanistan, noe som skapte stor misnøye og bidro til Sovjetunionens kollaps i 1991.

– En kombinasjon av dårlig taktikk på lavt nivå, begrenset luftstøtte, mangel på fleksibilitet og en tilnærming som bidrar til å forsterke tabber og gjenta feil har ført til høye tapstall, som fortsetter å stige i Donbas-offensiven, skriver den britiske militære etterretningen i sin daglige Twitter-oppdatering.

Der påpekes det også at den russiske offentligheten tidligere har vært sensitive for store tap i konflikter landet selv har valgt.

– Etter hvert som tapstallene i Ukraina fortsetter å stige, vil de bli mer synlige, og publikums misnøye med krigen og viljen til å si fra kan komme til å vokse, heter det videre.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer