Tror Erna Solberg er ferdig som statsministerkandidat

Seks av ti nordmenn mener Høyre-leder Erna Solberg ikke kan stille som Høyres statsministerkandidat i neste stortingsvalg.

I alt svarer 62 prosent av befolkningen nei på om de synes at Erna Solberg kan stille som Høyres statsministerkandidat i neste stortingsvalg, mens 32 prosent sier ja og resten vet ikke. Foto: Terje Pedersen / NTB
I alt svarer 62 prosent av befolkningen nei på om de synes at Erna Solberg kan stille som Høyres statsministerkandidat i neste stortingsvalg, mens 32 prosent sier ja og resten vet ikke. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Seks av ti nordmenn mener Høyre-leder Erna Solberg ikke kan stille som Høyres statsministerkandidat i neste stortingsvalg.

En av tre Høyre-velgere sier det samme. Det viser en undersøkelse fra Opinions samfunnsmonitor.

– Uansett partitilhørighet, så mener en betydelig andel at Solbergs dager som statsministerkandidat kan være talte. Dette gjelder også i Høyres egne rekker, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

I alt svarer 62 prosent av befolkningen nei på om de synes at Erna Solberg kan stille som Høyres statsministerkandidat i neste stortingsvalg, mens 32 prosent sier ja og resten vet ikke.

Blant Høyres velgere svarer 60 prosent ja på at Erna Solberg kan stille som Høyres statsministerkandidat i neste stortingsvalg. Blant Arbeiderpartiets velgere er det derimot kun 22 prosent som sier ja.

– Ikke uventet er det velgere på venstresiden som i størst grad synes at Erna Solberg ikke kan stille som statsministerkandidat, mens flertallet av velgere på borgerlig side mener hun fortsatt kan, sier Clausen.

Klokken 10 i formiddag kunngjør Økokrim om de skal etterforske aksjehandlene Sindre Finnes gjorde mens Erna Solberg var statsminister.

Undersøkelsen er gjennomført i Opinions samfunnsmonitor, i et landsrepresentativt utvalg av befolkningen på 1000 personer i oktober 2023.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer