Trondheim vurderer strengere tiltak etter indikasjoner om store fester

Smittesporingen i Trondheim har avdekket utstrakt festing i enkelte miljøer. Kommunen vurderer strengere koronatiltak.

Trondheims helse- og omsorgsdirektør Helge Garåsen har lite til overs for dem som bryter smittevernreglene under det pågående utbruddet i trønderhovedstaden. Foto: Ned Alley / NTB
Trondheims helse- og omsorgsdirektør Helge Garåsen har lite til overs for dem som bryter smittevernreglene under det pågående utbruddet i trønderhovedstaden. Foto: Ned Alley / NTB Vis mer
Publisert

– Vi har avdekket miljøer som planlegger omfattende sosial kontakt gjennom jula og mennesker som ikke møter opp til testing. Vi har også indikasjoner på at fester med mange mennesker har blitt gjennomført i den siste tiden og som kan ha skapt større smitteutbrudd, sier helse- og omsorgsdirektør Helge Garåsen i en pressemelding.

Ifølge Garåsen er det indikasjoner på at flere personer i slike miljøer ikke har overholdt innreisekarantene ved hjemkomst fra utlandet.

– Våre funn er skremmende og gir grunn til å sterkt vurdere om det i romjula vil bli innført mer omfattende nedstengning over hele Trondheim, sier Garåsen.

Tirsdag ble det registrert 39 nye smittede i Trondheim. Det er fem færre enn på mandag da det ble satt smitterekord.

Ifølge kommunen er det god testkapasitet og mulighet for testing hver dag gjennom jula. Kommunen understreker viktigheten av å møte til oppsatt testtime.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer