Trondheim kommune setter ned utvalg for å gjennomgå håndteringen av Silje-saken

Trondheim kommune setter ned et utvalg som skal gjennomgå oppfølgingen av de berørte barna og deres pårørende i Silje-saken.

Fem år gamle Silje Marie Redergård ble funnet død i en akebakke like ved sitt hjem på Tiller i Trondheim 15. oktober 1994. Foto: Privat / NTB
Fem år gamle Silje Marie Redergård ble funnet død i en akebakke like ved sitt hjem på Tiller i Trondheim 15. oktober 1994. Foto: Privat / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utvalget leverer sin rapport innen utløpet av september i år, skriver Trondheim kommune i en pressemelding.

I 2021 viste NRK Brennpunkt serien «Drapet i akebakken» som handler om drapet på fem år gamle Silje Marie Redergård på Tiller i 1994.

Tre gutter i på fire, fem og seks år fikk opprinnelig skylden for drapet, men i februar i år sa statsadvokaten at de skal ansees som uskyldige.

Oppfølgingen ble problematisert

I dokumentaren kritiserte flere eksperter innen etterforskning, avhørsteknikk, psykologi og rettsmedisin politiets etterforskning og hvordan avhørene av barna ble gjennomført. Kommunens oppfølging av barna og familiene ble også problematisert.

– Trondheim kommune var ansvarlig for de kommunale tjenestene barna og deres familier mottok i etterkant av hendelsen. Deler av oppfølgingen synes i stor grad å være basert på politiets konklusjon om at de tre guttene sto bak volden som førte til dødsfallet, skriver kommunen og fortsetter:

– Kommunedirektøren setter nå ned et utvalg som skal gjennomgå oppfølgingen de berørte fikk gjennom kommunens ulike tjenester, for å se om kommunen kan ha opptrådt feil eller kritikkverdig.

Ikke tidligere befatning

Utvalget består av tre medlemmer, hvorav to er ansatt i Trondheim kommune og én er ekstern. De kommunale utvalgsmedlemmene har ikke tidligere hatt noen befatning med saken eller jobbet i de kommunale enhetene som har vært involvert i oppfølgingen av de berørte.

Kommunedirektøren vil vurdere videre oppfølging av saken på bakgrunn av rapporten.

Mer om