Trondheim kommune anbefaler bruk av munnbind

Trondheim kommune anbefaler bruk av munnbind på offentlige steder der det ikke er mulig å holde minst en meters avstand.

Dronebilde av bryggene ved Nidelva i Trondheim.Foto: Gorm Kallestad / NTB
Dronebilde av bryggene ved Nidelva i Trondheim.Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Dette gjelder spesielt på buss eller annet offentlig transportmiddel der man blir sittende eller stående tett på hverandre over litt tid, sier kommuneoverlege Tove Røsstad om anbefalingen kommunen gikk ut med tirsdag.

Tirsdag formiddag var 172 personer blitt registrert smittet det siste døgnet. Det er ventet at tallet vil stige betydelig i løpet av dagen, opplyser kommunen.

Dermed går det mot ny smitterekord i Trondheim.

I løpet av de sju siste dagene har 516 personer fått påvist smitte i Trondheim.

Ringer ikke de smittede

På grunn av stort smittetrykk de siste dagene vil det ikke lenger være mulig for smittevernkontoret å ringe smittede.

Alle vil i stedet få SMS med instrukser, ifølge kommunen.

– Det er svært viktig at alle som får påvist smitte, selv varsler sine nærkontakter. Dersom det gjelder barn i skole eller barnehage, må foresatte også kontakte skolen eller barnehagen, sier kommuneoverlegen.

20 prosent med ukjent smittekilde

Kommunen opplyser at det er elever i videregående skole som dominerer med 26 prosent av de smittede i Trondheim den siste uken.

Deretter følger elever i barneskolen med 21 prosent. Aldersgruppen over 65 år utgjør 6 prosent, mens knappe 2 prosent av de totalt påviste koronatilfellene forrige uke var i barnehager.

– Cirka 20 prosent har ukjent smittekilde, slik at det er også sirkulerende smitte i samfunnet som ikke er kjent, ifølge Røsstad.

Én i respirator

Det har vært en generell økning i antall smittede på landsbasis, inkludert Trondheim, den siste tiden. Kommunen mener situasjonen per nå ikke oppfattes å være så alvorlig at det er grunnlag for å sette begrensninger i form av lokal forskrift.

Tirsdag er sju pasienter med koronasmitte innlagt på St. Olavs hospital i Trondheim. Én av pasientene er på intensivavdeling med respirator.

(©NTB)

SPARKET: En budbilsjåfør for Amazon måtte gå på dagen etter dette. Video: Tiktok / Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer