Annonse

Trond Giske innstilt til nytt lederverv

Trond Giske er innstilt som styreleder i Arbeidernes Økonomiske Fellesorganisasjon (AØF) i Trondheim.

Trond Giske blir trolig valgt som styreleder i Arbeidernes Økonomiske Fellesorganisasjon (AØF) i Trondheim neste uke. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Trond Giske blir trolig valgt som styreleder i Arbeidernes Økonomiske Fellesorganisasjon (AØF) i Trondheim neste uke. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

– Jeg fikk en forespørsel om jeg kunne ta på meg å gjøre en jobb der, og det kan jeg. Det er et hus som betyr mye for meg, med leietakere som står hjertet mitt nært. Så da jeg ble spurt, så jeg det nesten som en forpliktelse å bidra når jeg nå har tid til det, sier Trond Giske til Adresseavisen.

Leder i valgkomiteen i AØF, Pål Sture Nilsen, sier Giske nesten er født og oppvokst i Folkets Hus, blant annet gjennom verv i AUF og Ap.

– Han har beina godt planta i arbeiderbevegelsen, og i tillegg er han tidligere næringsminister og kulturminister, så det er klart han har med seg en del erfaring, sier Nilsen til avisen.

AØF eier Folkets Hus i Trondheim. Blir Giske valgt som styreleder ved generalforsamlingen 17. juni, må han overta en forening med store økonomiske problemer, ifølge Adresseavisen.

(©NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder