Tromsø utsetter innføring av coronapass av personvernhensyn

Flertallet i Tromsø kommunes formannskap stemte tirsdag ettermiddag for å utsette innføring av coronasertifikat av personvernhensyn.

Tromsøs ordfører Gunnar Wilhelmsen. (Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB)
Tromsøs ordfører Gunnar Wilhelmsen. (Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB) Vis mer
Publisert

«Kommunedirektøren har vurdert innføring av lokalt coronasertifikat, men på grunn av smittevernfaglige og sterke personvernhensyn kan dette ikke anbefales innført på nåværende tidspunkt.», het det i innstillingen som formannskapet tok stilling til på et møte tirsdag ettermiddag, skriver Nordlys.

Formannskapet ber nå om at det jobbes videre med en eventuell innføring av coronasertifikat slik at det er klart når personvernutfordringene er løst av nasjonale myndigheter.

– Vi ønsker også en nærmere utredning av de praktiske og økonomiske konsekvensene for næringslivet. Det vil styrke beslutningen og vurderingen om forholdsmessighet, sa Arbeiderpartiets gruppeleder Jarle Heitmann på møtet, ifølge iTromsø.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer