Tromsø-ordfører om voldtektssak: – Rasende og lei meg

Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) sier han er rasende og lei seg etter å ha lest om den ukrainske 17-åringen som skal ha blitt voldtatt i byen.

Her er ordfører Gunnar Wilhelmsen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Her er ordfører Gunnar Wilhelmsen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En mann i 20-årene er siktet for å ha voldtatt jenta. Voldtekten skal ha skjedd torsdag. Mannen er fra før tiltalt for en rekke andre overgrep i en annen sak.

Wilhelmsen skriver i et innlegg på Facebook at han er rasende etter hendelsen.

«Tromsø skal være et trygt sted for ALLE! Derfor blir jeg rasende og utrolig lei meg når jeg leser om voldtekten av den 17 år gamle ukrainske jenta. Dette skal ikke skje, og alle mine tanker går til ho som nå har fått livet snudd opp ned. Først av krigen, så dette», skriver Wilhelmsen.

Han ber kommunens innbyggere om å stå sammen for å sikre at alle kan føle seg trygge i Tromsø.

– La oss i Tromsø kommune vise at vi bryr oss. La oss slå ring om alle som opplever vold og overgrep. Alle skal være trygge i Tromsø kommune, skriver han.

Flere har advart om at ukrainske flyktninger er sårbare mennesker som kan bli utnyttet. Blant annet har Øst politidistrikt tidligere bedt om tips fra publikum for å hindre at flyktninger blir utnyttet og utsatt for kriminalitet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer