Trollstigen kafé truffet av snøskred

Et stort snøskred har truffet kafébygget på Trollstigenplatået i Møre og Romsdal. Bygningsskadene er omfattende.

Et snøskred har truffet kafeen på Trollstigenplatået og også påført skader på fylkesvei 63, melder Møre og Romsdal fylkeskommune. Foto: Halvard Alvik / NTB.
Et snøskred har truffet kafeen på Trollstigenplatået og også påført skader på fylkesvei 63, melder Møre og Romsdal fylkeskommune. Foto: Halvard Alvik / NTB. Vis mer
Publisert

Skadene ble oppdaget torsdag i forbindelse med arbeidet med å åpne Trollstigen etter vinteren, og skredet gikk trolig i palmehelgen etter et kraftig snøfall, skriver Møre og Romsdal fylkeskommune i en pressemelding.

Kafeen vil bli sperret av så snart det er mulig etter at veien er brøytet. Fagfolk må undersøke bygget og vurdere skadeomfanget, sier fylkeskommunen.

Fjellet er vinterstengt, og det er ikke noe så langt som tyder på at noen var til stede da skredet gikk.

Også fylkesvei 63 i Trollstigen har fått skader av snøraset, som løsnet i Bispen, vest for Trollstigenplatået.

– Det har gått et stort snøskred på et sted vi ikke har sett før, sier byggeleder Roar Vikhagen i Møre og Romsdal fylkeskommune. Ifølge ham åpner veien senere enn vanlig etter vinteren på grunn av reparasjonsarbeid.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer