Trollpikken under gjenreisingen. I november skal fjellformasjonen prydes med en blå sløyfe som maskot for prostatasaken. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Trollpikken under gjenreisingen. I november skal fjellformasjonen prydes med en blå sløyfe som maskot for prostatasaken. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer

Trollpikken

Trollpikken blir nasjonal maskot for prostatasaken

Fjellformasjonen Trollpikken blir maskot for prostatasaken og skal dekoreres med blå sløyfe i en måned.

Publisert

3. november blir det en seremoni som markerer at den nasjonale Blå Sløyfe-aksjonen er i gang, ifølge Stavanger Aftenblad.

Det er Kreftforeningen og Prostatakreftforeningen (PROFO) som står bak.

– Trollpikken ble oppdaget potent. Vandaler gjorde den impotent. Dyktige «kirurger» fikk den potent igjen. Det er sykdomsbildet for mange av oss som rammes av prostatakreft, sier lokallagsleder Egil Egge i PROFO Stavanger og Omegn.

Under seremonien skal både mannskor og korps delta. Stavangerkunstneren Marthe Tjemsland Myrtvedt skal lage den blå sløyfa som skal henge rundt skaftet i hele november.

Egge håper på tidenes største folkevandring til fjellformasjonen. Det var han selv som foreslo Trollpikken som maskot.

– Jeg lanserte ideen om Trollpikken i vårt nasjonale hovedstyre. Der tente de i hundre, sier han.

Han understreker at det viktigste med stuntet er at flere menn skal bli minnet om at de må sjekke seg for prostatakreft.

– I tillegg er det viktig med forskning og at alle som blir rammet får den beste behandlingen som er å oppdrive, sier han.

Lørdag 24. juni oppdaget et turfølge at landemerket hadde knekt av. En mann ble siktet for å ha hogget ned steinformasjonen, men saken ble senere henlagt på grunn av bevisets stilling.

Trollpikken ble gjenreist i all sin prakt den 7. juli. 225.000 kroner ble samlet inn i en aksjon for å finansiere reparasjonen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.