Vis mer

Tro det eller ei, kine­ser­nes spe­sia­li­tet spises levende!

Så fersk at det er til å miste matlysten av.

(upublisert) Opprettet
 

Denne bisarre snutten fra en restaurant på fastlandet i Kina er nesten til å miste matlysten av. For denne fiskeretten er så fersk at fisken ikke har sluttet å sprelle enda, det til tross for at den er stekt og mens den blir spist.

Det er ikke bekreftet, men mest sannsynlig er dette en spesialitet fra Taiwan kalt «Yin Yang fisk». Eller død-og-levende-fisk.

Hele fisken blir her fritert, med unntak av hodet, før den blir dekket med grønnsaker og saus, og spist mens den fortsatt spreller.

Men du får nok ikke servert denne om du drar en tur til den kinesiske øya Taiwan, for selv om retten er en gammel tradisjon hvor kokkene kunne bevise at fisken var helt fersk, er det nå blitt forbudt å tilberede den på øya.

På fastlandet i Kina derimot er det tydeligvis en restaurant som fortsatt serverer maten levende, ifølge videoen.

Ikke fisk til middag i dag, sier du? Ikke på oss heller.

Levert av 

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.