USA:

Tresifret antall døde etter orkanen Ian

Antall dødsfall som knyttes til orkanen Ians herjinger i forrige uke, har økt til minst 101. Kun Orkanen Katrina har krevd flere menneskeliv i Fastlands-USA etter år 2000.

Antall dødsfall som knyttes til orkanen Ians herjinger i forrige uke, har økt til minst 101. Kun Orkanen Katrina har krevd flere menneskeliv i Fastlands-USA etter år 2000. Foto: Rebecca Blackwell / AP / NTB
Antall dødsfall som knyttes til orkanen Ians herjinger i forrige uke, har økt til minst 101. Kun Orkanen Katrina har krevd flere menneskeliv i Fastlands-USA etter år 2000. Foto: Rebecca Blackwell / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det er registrert 92 dødsfall i Florida, ifølge delstatens helsemyndigheter. I tillegg er det registrert fem i North Carolina og ett i Virginia, pluss tre på Cuba.

Ian traff Floridas golfkyst 28. september etter å ha herjet på Cuba dagen før. Den tok seg videre nordøstover på tvers av Florida og Atlanterhavet før den traff land i South Carolina. Deretter gikk den videre nordover.

I Florida førte Ian til enorme regnbyger og vindhastigheter på opp til 67 meter i sekundet. Gater ble gjort om til elver, hele nabolag ble jevnet med jorden og båter ble revet løs fra fortøyninger og slengt rundt omkring.

Åtte dager etter pågår fortsatt arbeidet med å få oversikt over skadene. USAs president Joe Biden har sagt at arbeidet med å få de rammede lokalsamfunnene på fote igjen, kan ta flere år.

Ian er den nest dødeligste stormen som har rammet det amerikanske fastlandet i det 21. århundre. Verst var orkanen Katrina i 2005, som krevde rundt 1.800 menneskeliv og la store deler av New Orleans i ruiner.

For alle de amerikanske territoriene er det orkanen Maria som har krevd flest menneskeliv siden årtusenskiftet. Orkanen, som rammet det nordlige Karibia i 2017, krevde nesten 3.000 menneskeliv på Puerto Rico og ødela øyas strømnett.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer