Solskjær nærmer seg verste United-rekke på over 20 år

- Trenger dyre reservedeler og en full service

En av Englands mest anerkjente fotballkjennere sammenligner Manchester United med en rusten nedslitt bil i kamp med fotballens Formel 1-kjøretøy.

Manager Ole Gunnar Solskjær opplever tunge dager med sitt Manchester United. (Foto: Joan Monfort / AP Photo / NTB scanpix).
Manager Ole Gunnar Solskjær opplever tunge dager med sitt Manchester United. (Foto: Joan Monfort / AP Photo / NTB scanpix). Vis mer
Publisert

Det skriver BBCs Phil McNulty. Han har vært kringkastingsgigantens sjef-fotballkommentator siden 2000 og dekker primært Premier League, Champions League og det engelske landslaget.

- Ole er ved styret (et element i en fansang om Solskjær), og det kan bli en kronglete vei videre. Straffen United fikk i Barcelona viste at Solskjær kjører en bil som har fått forfalle radikalt.

- Nå trenger den dyre reservedeler og en full service, mener han.

- Solskjær er fortsatt en utnevnelse med preg av gambling. Ed Woodward (klubbdirektør) kan bare håpe at terningen slår riktig ut for ham selv og manageren.

Dersom United taper borte mot Everton søndag, kan det bety lagets verste resultatrekke over en periode på åtte kamper siden midt på 1990-tallet.

Nå står Solskjær med fem tap og to seirer på sine siste sju. Og etter Everton venter Manchester City og Chelsea.

Avhengt

Dette er ytterligere observasjoner McNulty har gjort etter å ha fulgt United tett lenge:

* United er lysår bak Europas fotballelite, klubber Manchester-klubben for noen få år siden kunne se på som likverdige.

* Solskjær har mye jobb å gjøre og mye å bevise.

* Solskjær kan ikke stole på selv sine antatt beste menn. Det er spørsmålstegn bak navnene til David de Gea og Paul Pogba.

* United behøver en skikkelig opprydning i stallen.

* Solskjær må ta brutale beslutninger i tiden som kommer. Han har arvet mange problemer, og det blir hans jobb å finne løsninger.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer