Helikopterplattformen fra regjeringskvartalet til salgs

– Trenger du helikopterplattform til hytta? Ja, da har vi en til salgs

Statsbygg selger diverse gjenstander fra bygningen R4 i regjeringskvartalet.

Helikopterplattformen fra regjeringskvartalet er til salgs. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
Helikopterplattformen fra regjeringskvartalet er til salgs. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Statsbygg har startet arbeidet med å rive regjeringsbygg 4 (R4) og har bygningsdeler, materialer og andre artikler til salgs – og noe skal også gis bort. Helikopterplattformen er blant det man kan sikre seg.

– Ja, løp og kjøp, sier Elin Hansen, som er prosjektets miljørådgiver.

Ribbevegg og stålvasker

– Men det er mye annet å få tak i også, som teglstein, stålrister, bøkepanel, eikelistverk og aggregater. Glem heller ikke ståltrapp og rekkverk i glass. Noen vil kanskje bli glad over å bli eier av et par badstuovner, ulike varianter av lysarmatur, ett projektorlerret og 20-talls stålvasker. Det finnes ganske mye, og hvis ikke helikopterplattformen er rosinen i pølsa, så er kanskje en seks-moduls ribbevegg det? Perfekt til å ha i kjellerstua, fortsetter Hansen.

Det er selskapene Resirqel og Hannevold Riv og Rensk som står for arbeidet med ombruk og salg, og de som er interessert i gjenstander, bes ta kontakt med Resirqel.

«Ytterligere dokumentasjon, mål, og priser oversendes ved konkret interesse», heter det om helikopterplattformen.

Skadd 22. juli 2011

R4 og tvillingbygget Møllergata 17 var blant bygningene som ble skadd terrorangrepet 22. juli 2011. I ettertid er all innredning og tekniske installasjoner fjernet i kontoretasjene, og bygningen er sikret med tildekking av åpninger i fasaden. Hele bygningen skal rives ned til grunnen under terrengnivå i Møllergata, og Veidekke har fått den oppgaven.

Forprosjektet for det nye regjeringskvartalet er i gang, og Statsbygg håper på grønt lys for planene i Stortinget og byggestart allerede i 2020.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer