Tredobling i antall coronasmittede i Oslo

I forrige uke ble det meldt om 81 nye coronasmittede i Oslo, over tre ganger så mange som uken før.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det kommer fram i den siste ukesrapporten fra Folkehelseinstituttet (FHI). I uke 22 var det bare 24 nye påviste smittetilfeller.

– Det at vi nå ser en økning i rapporterte smittede i Oslo, er ikke uventet. Vi forventer å se svingninger i smittetallene, og det er for tidlig å si om dette gjenspeiler er en generell økning i Oslo, sier avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet.

Totalt ble det meldt om 112 nye smittede i Norge i forrige uke, noe som betyr at 75 prosent av de nye smittetilfellene kom i Oslo. I forrige uke var det kun to nye koronainnleggelser på norske sykehus og en ny innleggelse på intensivavdeling.

Vold sier at smittesporingsarbeidet som nå pågår, er viktig for å målrette tiltakene og stanse videre spredning.

«Som for andre smittsomme sykdommer, vil det kunne komme økning i antall smittede i ulike grupperinger helt til befolkningen er blitt immun gjennom vaksinasjon eller gjennomgått infeksjon», skriver FHI på sine nettsider.

– Folkehelseinstituttet vil fortsette med nøye overvåking av utviklingen, og minner om at det nå er like viktig som før å følge smittevernrådene, sier Vold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer