Tredobling i antall coronapasienter på Ahus på to uker

Fra 17. februar har antall koronapasienter på Akershus universitetssykehus økt fra 7 til 24. – En ganske betydelig belastning, sier sykehusdirektøren.

Tallet på innlagte koronapasienter er tredoblet siden 17. februar ved Akershus universitetssykehus (Ahus). Her står en sykehusseng i en av sykehusets ganger. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Tallet på innlagte koronapasienter er tredoblet siden 17. februar ved Akershus universitetssykehus (Ahus). Her står en sykehusseng i en av sykehusets ganger. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

De siste ukene har flere coronasyke pasienter blitt innlagt på Ahus. På to uker er det en tredobling.

Administrerende direktør Øystein Mæland ved Ahus forklarer at det er det økende smittepresset i befolkningen som gir utslag i tallet på coronapasienter ved sykehuset.

– Nå har vi en økende smittetrend i både de tre bydelene i Oslo som hører til oss, og også i noen av de store kommunene i Akershus. Det er forklaringen, sier han.

Håper tiltak får effekt

Mandag var totalt 102 koronapasienter innlagt på norske sykehus, nær en firedel av dem på Ahus. Det viser Helsedirektoratets oversikt.

– Det er en ganske betydelig belastning, som er til å ta og føle på. Vi har for tiden også ganske mange intensivpasienter, men vi har ikke kapasitetsproblemer. Vi har avtaler med sykehusene i hovedstadsområdet om bistand, dersom situasjonen blir kritisk, sier Mæland.

Han håper de skjerpede tiltakene som nå blir innført i både Oslo i nabokommunene, får effekt.

– Det har vi sett tidligere. Nettopp å hindre overbelastning i sykehusene er en vesentlig begrunnelse for å innføre tiltak. Vi må satse på at det virker, slik det har gjort før, sier Ahus-direktøren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer