Folk strømmer til stredene for kjøle seg ned i varmen som har rammet Europa, her fra Binz i Tyskland tirsdag. Foto: AP / NTB scanpix
Folk strømmer til stredene for kjøle seg ned i varmen som har rammet Europa, her fra Binz i Tyskland tirsdag. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Tredje varmerekord på én dag i Tyskland

Tyskland setter stadig nye varmerekorder: 42,6 grader er torsdag målt i den nordvestlige delstaten Niedersachsen.

Publisert

Dermed fikk tyske meteorologer rett i at hetebølgens første rekord, som var på 40,5 grader og ble målt i Geilenkirchen onsdag, ikke ville vare lenge.

Rekorden ble først slått i nærheten av Bonn vest i landet, hvor det ifølge meteorologer ble målt 40,6 grader torsdag. Samme kveld meldes det om 42,6 grader i byen Lingen, som ligger nær grensa til Nederland. Det metorologiske instituttet DWD sier målingen er foreløpig.

Det har blitt satt varmerekorder i en rekke land i Europa de siste dagene som følge av sommerens andre hetebølge.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.