Treåring skjøt og drepte søster (4) i USA

En fire år gammel jente i Texas ble drept da hennes tre år gamle søster fikk tak i et usikret håndvåpen og avfyrte et skudd.

Houston Texas. Foto: Loren Elliott/Getty Images/AFP
Houston Texas. Foto: Loren Elliott/Getty Images/AFP Vis mer
Publisert

Den tragiske hendelsen skjedde mens flere voksne, deriblant jentenes foreldre, var til stede i familiens hus i Houston i Texas søndag.

– Treåringen fikk tak i en ladd, halvautomatisk pistol. Familiemedlemmer hørte et skudd og løp inn på barnerommet der de fant fireåringen livløs på gulvet, sier Ed Gonzales, sheriff i Harris County.

– Dette virker som enda en tragisk historie om barn som får tak i skytevåpen og skader andre, legger han til.

Om lag 40 prosent av alle amerikanske husholdninger har skytevåpen, ifølge Pew Research Center. Mange av disse er barnefamilier. Men mindre enn halvparten av husholdningene oppbevarer våpen på en sikker måte, ifølge Johns Hopkins University's School of Public Health.

I 2022 ble det registrert over 44.000 dødsfall i USA der skytevåpen var dødsårsak. Skyting er også det som tar flest liv blant barn under 18 år. I fjor ble nærmere 1.700 mindreårige drept i skyterelaterte hendelser i USA. 314 av disse var barn under elleve år, ifølge tall fra Gun Violence Archive.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer