Tre usmakelige ebola-spøker

- Du bør ikke kødde med meg, jeg har ebola.

(upublisert) Opprettet
Ferske tall fra WHO viser at ebola-epidemien i Vest Afrika nå har krevd over 4400 menneskeliv, skriver NRK.no. Sørgelig nok ser flere sitt snitt til å spre frykt ved å spøke om at de bærer det dødelige viruset.

1. - Du bør ikke kødde med meg, jeg har ebola

I går gikk en busspassasjer på en buss i Los Angeles iført munnbind med følgende beskjed til bussjåføren: - Du bør ikke kødde med meg, jeg har ebola, sa mannen ifølge NBC Los Angeles. Bussen ble evakuert, og sjåføren ble satt i karantene i noen timer etter hendelsen. Politiet føler seg imidlertid sikre på at det hele var en spøk. - Det denne mannen prøvde på, var å spre frykt. Personer som prøver å spre frykt, er  terrorister, sier Paul Gonzales ved Los Angeles-politiet. Politiet etterforsker episoden.
 

2. Stengte bar i Berlin etter ebola-spøk

En bar i Wilmersdorf vest i Berlin ble søndag stengt og sperret av etter at en person ringte nødetatene og fortalte at en av bargjestene hadde ebola-lignende symptomer, skriver The Local. Mannen som skulle være syk hadde forlatt baren da nødetatene ankom. Det ble tidlig klart at det hele var en spøk, men mannen ble fraktet til sykehus for sjekk. - Han var ikke syk, og hadde ikke vært på reise, opplyser brannvesenet i Berlin til nettstedet. Politiet skal nå avgjør om mannen skal tiltales for å ha kastet bort tiden deres og om han må betale for utrykningen.

3. - Jeg har ebola. Dere er ferdige alle sammen

Spøken til en passasjer på et fly som skulle fra Philadelphia til Den dominikanske republikk falt i dårlig jord, skriver Dagbladet.no. Passasjeren hostet og hevdet at han hadde vært i Afrika. - Jeg har ebola. Dere er ferdige alle sammen, skal mannen ha sagt. Etter en medisinsk sjekk, ble det klart at mannen ikke var syk.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.