Tre ulveflokker skal felles

Tre ulveflokker i grenserevir innenfor ulvesonen skal felles. Det er klart etter at Klima- og miljødepartementet opprettholdt rovviltnemndenes vedtak.

Illustrasjonsfoto. Foto: Heiko Junge / NTB
Illustrasjonsfoto. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Det er de tre grenserevirene Ulvåa, Juvberget og Kockohonka det åpnes for felling i. I Sverige er fellingen av ulv i samme revirer blitt stanset av rettsvesenet.

– Stortinget vedtok i 2016 at det skal være fire til seks ynglinger av ulv i Norge årlig, og at tre av disse skal være helnorske. Regjeringen har fulgt rovviltnemndene sitt vedtak om lisensfelling av ulvene i de tre grenserevirene Ulvåa, Juvberget og Kochohonka, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide.

Det åpnes totalt for felling av til sammen 21 ulver. Tallet bygger på overvåkingen i vinter, mens hvis det viser seg å være flere eller færre ulver i revirene, kan kvoten endres. Utgangspunktet er at hele flokken skal felles.

Det åpnes ikke for ordinær lisensfelling av ulvene i Mangenreviret.

– Grunnen er at vi vil unngå at noen av de genetisk verdifulle ulvene i Settenreviret, som er naboreviret til Mangenreviret, felles ved en feil. Departementet vurderer imidlertid fortløpende mulighetene for uttak i statlig regi av ulvene i Mangenreviret, sier Eide.

Ulvejakta må skje fra 1. januar til 15. februar.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer