Tre tilfeller av mutert coronavirus påvist i Vestland

Den britiske varianten av coronaviruset er påvist i Bjørnafjorden og Bergen kommune. Det muterte viruset er mer smittsomt enn det opprinnelige viruset.

Det er oppdaget flere tilfeller av den muterte britiske coronavarianten i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Det er oppdaget flere tilfeller av den muterte britiske coronavarianten i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I Bjørnafjorden kommune ble det muterte viruset oppdaget etter at en mann i 50-årene 2. januar fikk påvist koronasmitte, skriver Bergensavisen.

Prøven til mannen ble videresendt for ytterligere analyser etter at mannen var nærkontakt med en person som hadde kommet til Norge fra Storbritannia. Kommunen opplyser at det med unntak av to nærkontakter, ikke er mistanke om videre spredning.

– Disse to nærkontaktene har helt sikkert hatt denne virusvarianten også, men bare prøven til mannen i 50-årene ble sendt til mutasjonsanalyse, sier kommuneoverlege Klaus Melf.

I Bergen kommune er det oppdaget to tilfeller av det muterte viruset, skriver Bergens Tidende. Ifølge avisen er det to ulike tilfeller uten kontakt med hverandre.

– Vi har dette under kontroll, og bekymrer oss ikke for videre spredning av dette, sier smittevernoverlege Egil Bovim.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer