Tre tilfeller av mutert coronavirus påvist i Vestland

Den britiske varianten av coronaviruset er påvist i Bjørnafjorden og Bergen kommune. Det muterte viruset er mer smittsomt enn det opprinnelige viruset.

Det er oppdaget flere tilfeller av den muterte britiske coronavarianten i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Det er oppdaget flere tilfeller av den muterte britiske coronavarianten i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I Bjørnafjorden kommune ble det muterte viruset oppdaget etter at en mann i 50-årene 2. januar fikk påvist koronasmitte, skriver Bergensavisen.

Prøven til mannen ble videresendt for ytterligere analyser etter at mannen var nærkontakt med en person som hadde kommet til Norge fra Storbritannia. Kommunen opplyser at det med unntak av to nærkontakter, ikke er mistanke om videre spredning.

– Disse to nærkontaktene har helt sikkert hatt denne virusvarianten også, men bare prøven til mannen i 50-årene ble sendt til mutasjonsanalyse, sier kommuneoverlege Klaus Melf.

I Bergen kommune er det oppdaget to tilfeller av det muterte viruset, skriver Bergens Tidende. Ifølge avisen er det to ulike tilfeller uten kontakt med hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer