Tre reddet ut etter eksplosjon i Belgia – flere kan ligge under sammenraste hus

Tre personer er reddet ut, men flere kan fortsatt ligge under ruinene av tre bygninger som kollapset i en eksplosjon i belgiske Antwerpen tirsdag.

(Foto: Johanna Geron/Reuters/NTB scanpix)
(Foto: Johanna Geron/Reuters/NTB scanpix) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To av dem som er hentet ut, omtales som alvorlig skadd, skriver avisen HLN. Det er også store materielle skader, og et ukjent antall personer skal være fanget under de sammenraste bygningene. Nødetatene er på stedet.

– Vi kommer til å fortsette å lete gjennom ruinene inntil vi er sikre på at det ikke ligger noen der, sier en polititalsmann.

Eksplosjon skjedde i boligområdet Wilrijk sør for sentrum av Antwerpen ved 12.30-tiden tirsdag. Ifølge lokale innbyggere foregikk det arbeid i en av de tre bygningene, men dette er ikke bekreftet av politiet, melder HLN. Årsaken til eksplosjonen er ikke kjent.

Omkringliggende boliger ble påført skader. Mange vinduer ble blåst ut, og dører, garasjeporter og vindusskodder ble ødelagt av lufttrykket.

– Beina mine skjelver, sier nabo Nicky, som bor to hus lenger ned i gaten.

Han satt i stuen med hunden sin da det smalt.

– Vinduene ble knust, og jeg fikk alt glasset i nakken. Jeg skjønte ikke hva som skjedde, forteller han.

Han tok med seg det nødvendigste til hunden og barna og kom seg ut. Han hjalp også en nabo ut på gaten.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer