Tre reaksjoner på endringene i uføretrygden

- Hvis de hadde hatt muligheten til å jobbe, så hadde de vært i jobb.

(upublisert) Opprettet
I går ble det kjent at regjeringen gjør store endringer i uføretrygden. Uføre med gjeld er gruppen som rammes hardest. Etter at nyheten ble kjent, har det kommet flere sterke reaksjoner. Her er tre av dem:

1. - Hvis de hadde hatt muligheten til å jobbe, så hadde de vært i jobb

Debatten på SOLs Facebook-sider gikk varm etter at nyheten ble kjent i går. Her er innlegget som fikk flest likes (innlegget er noe forkortet og redigert): For det første: Det er veldig mange i dette samfunnet som overhode ikke kan jobbe på grunn av store smerter som de har 24/7, mener dere politikere at de skal få en reduksjon i deres uførepensjon? Ja, for det sitter faktisk uførepensjoner rundt omkring i dette landet med en pensjon som det faktisk skulle være umulig å kunne leve av. På toppen av det, skal de nå inn å beskattes som om dette er en lønnsinntekt. Hva har disse personene igjen av sin trygd når de blir beskattet på denne grove måte? Ingenting. Nei, nå må dere våkne fra denne dvalen dere er i. Tenk på de som er kronisk syke. Hvis de hadde hatt muligheten til å jobbe, så hadde de vært i jobb for å kunne spe på en ellers så slunken lommebok. Hvis dere skal få orden på uførepensjonen i dette landet, så er det på tide at dere ser realitetene: Slutt å ta fra de som har lite fra før, gi de en pensjon slik at de kan leve et verdig liv. Tenk om det hadde vært dere som satt med en pensjon som ikke dekket de faktiske utgifter per måned. Øk fradragene. Øk muligheten til å kunne motta bostøtte , og da snakker jeg ikke om en bostøtte som utgjør smuler.  Gi uføre rett til fri behandling, både fysikalsk behandling , legebehandling, tannlegebehandling, og frikort for uttak av medisiner som er en stor utgift for de fleste som i dag er uføre. Gi uføre en verdig hverdag. Nok får jammen meg være nok. Det er uføre som ikke kan jobbe

2. - Vil føre til mer fattigdom

VG har snakket med direktør John-Martin Leikvoll i Attføringsbedriftene i NHO. Han frykter flere fattige i Norge: - Endringene i uføretrygden og lekkasjene om reduksjonen av overgangsstønad for enslige, vil føre til mer fattigdom hvis disse endringene ikke følges opp med en kraftig opptrapping av tiltak for å hjelpe flere i jobb. Det har Frp tidligere lovet, men jeg er i tvil om de faktisk følger det opp i statsbudsjettet, sier Leikvoll til VG.

3: - Rett og slett skammelig

Styrelder Johanna Engen i Velferdsalliansen gir klart uttrykk for sine meninger overfor Nettavisen. - Jeg forstår ikke hva han driver med, sier styrelderen og sikter til arbeidsminister Robert Eriksson (Frp). - Det er rett og slett skammelig hvordan de herjer med folk som ikke har makt bak ordene sine, og som ikke har ressurser til å ta tak i dette og stå imot. Engen foreslår videre å heller «skattelegge de rikeste litt mer». Minister Eriksson uttalte senere til Nettavisen at han ikke skjønner hvorfor Velferdsalliansen er så negative.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.