Tre personer siktet for grovt bedrageri av Nav – fikk 500.000 i coronastøtte

Ei kvinne og to menn, alle i 30-årene, er siktet for grovt bedrageri eller medvirkning til grovt bedrageri av Nav i forbindelse med coronastøtteordninger.

Tre personer er siktet for å ha grovt bedrageri eller medvirkning til grovt bedrageri av Nav. De skal ha fått 500.000 gjennom koronastøtteordninger. Foto: Morten Holm / NTB
Tre personer er siktet for å ha grovt bedrageri eller medvirkning til grovt bedrageri av Nav. De skal ha fått 500.000 gjennom koronastøtteordninger. Foto: Morten Holm / NTB Vis mer
Publisert

Den ene personen er i tillegg siktet for hvitvasking av utbytte fra bedrageriet, opplyser Vest politidistrikt.

Politiet mistenker at de tre har gitt feilaktig informasjon om egen arbeidssituasjon i flere titalls søknader til Nav i perioden mars til desember 2020.

De tre, samt et aksjeselskap de kontrollert, har fått til sammen 500.000 kroner gjennom koronastøtteordninger. I tillegg skal de også ha søkt om ytterligere 3 millioner kroner på feilaktig grunnlag.

Utbetalingene kom gjennom støtteordninger som dagpenger, refusjon av sykepenger og omsorgspenger, sykepenger for selvstendig næringsdrivende og lønnskompensasjon.

De tre ble pågrepet under en ransaking av to adresser i bergensområdet onsdag 17. mars. De tre ble alle løslatt etter gjennomført avhør og ransaking.

Saken ble meldt til politiet av Nav i februar. Politiet tar sikte på å avslutte etterforskningen i løpet av våren.

– Siden det er mistanke om misbruk av støtteordninger i forbindelse med koronasituasjonen er dette en sak politiet prioriterer høyt, skriver de i pressemeldingen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer