Tre personer pågrepet etter spektakulært ran på museum i Dresden

Tysk politi pågrep tirsdag morgen tre mistenkte i forbindelse med et spektakulært ran i Dresden i Tyskland for et år siden. Ytterligere to etterlyses.

Kunsttyver brøt seg inn Det grønne hvelvet i Dresden i november i fjor og fikk med seg verdier for flere milliarder kroner. Her er besøkende i juvelrommet i slutten av mai i år. Arkivfoto: Jens Meyer, AP /NTB
Kunsttyver brøt seg inn Det grønne hvelvet i Dresden i november i fjor og fikk med seg verdier for flere milliarder kroner. Her er besøkende i juvelrommet i slutten av mai i år. Arkivfoto: Jens Meyer, AP /NTB Vis mer
Publisert

Mer enn et dusin gjenstander dekket med diamanter var noe av det som ble stjålet fra det statlige museet Det grønne hvelvet i Dresden i november i fjor.

De tre pågrepne er ikke identifisert, men politiet opplyser at alle er tyske statsborgere. Alle tre er siktet for alvorlig gjengran og to tilfeller av brannstiftelse, opplyser tysk påtalemyndighet. Utover det er det ikke kjent hvilke roller de skal ha hatt i ranet.

Ytterligere to personer tilhørende et miljø for organisert miljø i Berlin etterlyses tirsdag formiddag for innblanding i ranet. Begge er 21 år gamle. De vil bli straffeforfulgt for de samme lovbruddene som de tre som er pågrepet.

Razzia

Politiet har også gjennomført razzia ved 18 steder i Berlin, inkludert ti boliger og flere garasjer og kjøretøyer. Over 1.600 polititjenestepersoner deltok i aksjonen.

Målet med aksjonen er å finne de stjålne kunstgjenstandene og samle mulige beviser som oppbevaringsgjenstander, klær eller verktøy, opplyser politiet.

Under ranet antente kunsttyvene en brann, trolig for å deaktivere museets alarm før de brøt seg inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer