Illustrasjon: Birgitta Schölander / SCANPI
Illustrasjon: Birgitta Schölander / SCANPI Vis mer

Menighets-medlemmer tiltalt

Tre personer fra Knutby-menigheten tiltalt for mishandling og seksuell utnytting

Svensk påtalemyndighet har tatt ut tiltale mot tre medlemmer fra den tidligere Knutby-menigheten for mishandling og seksuell utnytting mot åtte personer.

Publisert
Sist oppdatert

Åsa Waldau, kalt «Kristi brud», er blant de tiltalte. Den tidligere pastoren er tiltalt for flere tilfeller av mishandling.

I tillegg er to menn tiltalt. Den ene skal ifølge tiltalen ha slått en annen person, dratt vedkommende på bakken, dratt ham i håret og tvunget ham til å krype.

Den andre er tiltalt for å ha seksuelt utnyttet en person som sto i en tillitsforhold til ham. Personen var en jente i øvre tenårene.

Ifølge tiltalen, som ble kunngjort onsdag, eksisterte det en «straffende voldskultur» i forsamlingen mellom 2013 og 2016, og religion og vold skal ha blitt brukt som maktmidler.

Knutby-menigheten sto for 15 år siden i sentrum for en av Sveriges mest omtalte kriminalsaker. I januar 2004 ble Alexandra Fossmo, kona til den norskættede pastoren Helge Fossmo, funnet drept. I tillegg ble Daniel Linde forsøkt drept.

Pastor Fossmo ble dømt til livsvarig fengsel for å ha bestilt drapet på kona. Drapet ble begått av parets tidligere barnepike Sara Svensson, som ble dømt til tvungent psykisk helsevern. Svensson og Fossmo ble også funnet skyldige i drapsforsøk på Linde, som var ektemannen til Fossmos elskerinne.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer