Argentina:

Tre personer døde av mystisk lungesykdom på samme klinikk

Tre personer har dødd av en type lungebetennelse med ukjent opphav i Argentina, alle på samme klinikk. Ytterligere seks er syke.

Journalister venter utenfor sykehuset hvor de syke er blitt behandlet i Tucuman, Argentina. Foto: Diego ARAOZ / TELAM / AFP
Journalister venter utenfor sykehuset hvor de syke er blitt behandlet i Tucuman, Argentina. Foto: Diego ARAOZ / TELAM / AFP Vis mer
Publisert

Ni personer i Tucumán-provinsen nordvest i landet har blitt syke med den mystiske luftveissykdommen, blant dem åtte ansatte ved den samme private klinikken, sa provinsens helseminister Luis Medina Ruiz torsdag.

Blant de tre døde er to ansatte og en pasient. Det gjøres tester, og ifølge Medina er både covid-19, influensa av typene A og B; legionella og musepest utelukket.

Prøver er sendt til Malbran-instituttet i Buenos Aires. Den døde pasienten er en 70 år gammel kvinne som var innlagt for operasjon.

Medina sier kvinnen kan være opphavskilden til smitten ved klinikken, men at det fortsatt gjøres undersøkelser for å kartlegge det.

Han beskriver symptomene som «en alvorlig luftveissykdom med dobbel lungebetennelse», og sier det ligner veldig på covid-19.

Av de seks som får behandling for sykdommen, er tilstanden alvorlig for fire av dem. De to andre isolerer seg hjemme. Alle andre som jobber på klinikken, blir observert.

Det gjøres tester av vann og klimaanlegget på leting etter mulig forurensning. Lokale helsemyndigheter sier utbruddet kan komme fra et virus eller en bakterie, men utelukker ikke «gift eller miljøårsaker».

De tror ikke det er snakk om en sykdom som smitter via kontakt mellom personer, da det ikke er påvist smitte hos nærkontakter til noen av pasientene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer