Paris:

Tre pågrepet etter at kvinne ble knivdrept på politistasjon

Tre personer er pågrepet etter at en kvinne ble knivdrept på politistasjon der hun jobbet i Rambouillet sørvest for Paris fredag. Det er mistanke om terror.

Leder av det regionale rådet i Ile de France, Valerie Pecresse, snakker med pressen utenfor politistasjonen. Foto: Michel Euler / AP / NTB
Leder av det regionale rådet i Ile de France, Valerie Pecresse, snakker med pressen utenfor politistasjonen. Foto: Michel Euler / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De tre beskrives som en del av kretsen rundt gjerningsmannen, som ble skutt og drept av en politibetjent rett etter angrepet.

Ifølge en politikilde ropte han Allahu akbar (Gud er størst) da han gikk til angrep på kvinnen.

Han beskrives som en 36 år gammel tunisier som kom til Frankrike ulovlig i 2009, men som siden har fått oppholdstillatelse. Han skal ikke tidligere ha vært i politiets søkelys og hadde nylig flyttet til Rambouillet, en rolig småby 60 kilometer sør for Paris.

Fredag kveld aksjonerte rundt 30 politibetjenter iført svarte finlandshetter i boligen til 36-åringen. Samtidig gikk politiet til aksjon mot hjemmet til mannen som 36-åringen bodde hos da han kom til Frankrike, opplyser kilder med kjennskap til etterforskningen.

Tobarnsmor

Kvinnen som ble drept, var 49 år gammel og jobbet med administrative oppgaver. Hun var på vei tilbake fra lunsj da hun plutselig ble angrepet og stukket i halsen to ganger. Hun døde av skadene kort tid etter.

Kvinnen etterlater seg to barn på 13 og 18 år.

Angrepet skjedde ved 14.30-tiden og fant sted inne på politistasjonen, som ligger i et rolig boligområde i Rambouillet. Bare 750 meter unna ligger et tidligere slott som noen ganger er blitt brukt til internasjonale fredsforhandlinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer