Tre menn siktet for grov voldtekt i Vesterålen løslates

Tre menn som er siktet for grov voldtekt i et busskur på Kleiva i Vesterålen 30. oktober, løslates. Fra før er den fjerde siktede løslatt.

Illustrasjonsfoto: Annika Byrde / NTB
Illustrasjonsfoto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

– Beslutningen kommer som et resultat av at etterforskningsmessige hensyn ikke tilsier at det er nødvendig med fortsatt varetektsfengsling. De fire har fortsatt status som siktet i saken, opplyser Nordland politidistrikt.

De fire er siktet for grov voldtekt av en kvinne i 20-årene mellom klokken 2 og 3 natt til søndag 30. oktober. Kvinnen anmeldte saken senere samme dag. Politiet har tidligere opplyst at det ikke er noen relasjon mellom kvinnen og de siktede mennene.

– Politiets etterforskning viser at de fire siktede og fornærmede kommer kjørende i samme bil og stopper på busstoppet. Deretter samsvarer ikke forklaringene til de involverte. Det er gjort tekniske undersøkelser av samtlige for å sikre spor. Politiet har videre tatt beslag i elektroniske enheter og klær. Det er gjort tekniske undersøkelser på åstedet og aktuell bil. Da det fremdeles gjenstår flere etterforskningsskritt kan ikke politiet gi ytterligere informasjon om innholdet i forklaringene, eller etterforskningen for øvrig, opplyser politiet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer