Tre menn siktet for grov voldtekt i Vesterålen løslates

Tre menn som er siktet for grov voldtekt i et busskur på Kleiva i Vesterålen 30. oktober, løslates. Fra før er den fjerde siktede løslatt.

Illustrasjonsfoto: Annika Byrde / NTB
Illustrasjonsfoto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

– Beslutningen kommer som et resultat av at etterforskningsmessige hensyn ikke tilsier at det er nødvendig med fortsatt varetektsfengsling. De fire har fortsatt status som siktet i saken, opplyser Nordland politidistrikt.

De fire er siktet for grov voldtekt av en kvinne i 20-årene mellom klokken 2 og 3 natt til søndag 30. oktober. Kvinnen anmeldte saken senere samme dag. Politiet har tidligere opplyst at det ikke er noen relasjon mellom kvinnen og de siktede mennene.

– Politiets etterforskning viser at de fire siktede og fornærmede kommer kjørende i samme bil og stopper på busstoppet. Deretter samsvarer ikke forklaringene til de involverte. Det er gjort tekniske undersøkelser av samtlige for å sikre spor. Politiet har videre tatt beslag i elektroniske enheter og klær. Det er gjort tekniske undersøkelser på åstedet og aktuell bil. Da det fremdeles gjenstår flere etterforskningsskritt kan ikke politiet gi ytterligere informasjon om innholdet i forklaringene, eller etterforskningen for øvrig, opplyser politiet.

Mer om