Tre menn må i retten for Prinsdal-drapet

Tre personer må møte i retten, tiltalt for drap eller medvirkning til drap etter at en 21-åring ble skutt ved Prinsdal Grill i Prinsdal i Oslo i januar i fjor.

Tre menn møter tirsdag i Oslo tingrett, tiltalt for drap eller medvirkning til drap i forbindelse med Prinsdal-saken. Foto: Terje Pedersen / NTB
Tre menn møter tirsdag i Oslo tingrett, tiltalt for drap eller medvirkning til drap i forbindelse med Prinsdal-saken. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

21 år gamle Halil Kara ble like før midnatt 10. januar i fjor skutt i hodet av en maskert gjerningsperson ved Prinsdal Grill i Prinsdal i Oslo. I tillegg ble en mann knivskadd i et basketak med gjerningspersonen, men han fikk ikke livstruende skader.

Ifølge tiltalen mener politiet at det var en 21 år gammel mann som avfyrte skuddet. Han ble pågrepet på grensen mellom Ungarn og Serbia seks dager etter drapet. 21-åringen er også tiltalt for å ha slått og knivstukket den andre fornærmede i saken, som fikk en mindre knusningsskade i skallen og flere knivsår som måtte sys eller stripses.

21-åringen har hele tiden nektet straffskyld, men i et avhør like før rettssaken skulle begynne erkjente han ifølge TV 2 å ha skutt Kara. Han mener imidlertid at det var et uhell.

– Det er én av de tiltalte som har skutt, og som nå har erkjent at det var han som skjøt. Og så mener vi at det er to andre som har medvirket til dette, bekreftet statsadvokat Irlin Irgens overfor TV-kanalen fredag.

En annen av de tre drapstiltalte, en mann på 22 år, er også tiltalt for å ha tatt med skytevåpenet som ble brukt.

Mannens forsvarer, advokat Morten Furuholmen, har tidligere ikke ønsket å svare på hvordan 21-åringen stiller seg til skyldspørsmålet.

– Min klient har erkjent å ha vært på stedet, og at han er å anse som skytteren, men omstendighetene rundt avfyringen av våpen og hvorfor han var bevæpnet, vil bli viktige bevistemaer i retten, sier Furuholmen.

Alle de tiltalte nekter straffskyld etter tiltalen. Saken starter i Oslo tingrett tirsdag og pågår fram til 17. juni.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer