Tre menn må i retten for Prinsdal-drapet

Tre personer må møte i retten, tiltalt for drap eller medvirkning til drap etter at en 21-åring ble skutt ved Prinsdal Grill i Prinsdal i Oslo i januar i fjor.

Tre menn møter tirsdag i Oslo tingrett, tiltalt for drap eller medvirkning til drap i forbindelse med Prinsdal-saken. Foto: Terje Pedersen / NTB
Tre menn møter tirsdag i Oslo tingrett, tiltalt for drap eller medvirkning til drap i forbindelse med Prinsdal-saken. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

21 år gamle Halil Kara ble like før midnatt 10. januar i fjor skutt i hodet av en maskert gjerningsperson ved Prinsdal Grill i Prinsdal i Oslo. I tillegg ble en mann knivskadd i et basketak med gjerningspersonen, men han fikk ikke livstruende skader.

Ifølge tiltalen mener politiet at det var en 21 år gammel mann som avfyrte skuddet. Han ble pågrepet på grensen mellom Ungarn og Serbia seks dager etter drapet. 21-åringen er også tiltalt for å ha slått og knivstukket den andre fornærmede i saken, som fikk en mindre knusningsskade i skallen og flere knivsår som måtte sys eller stripses.

21-åringen har hele tiden nektet straffskyld, men i et avhør like før rettssaken skulle begynne erkjente han ifølge TV 2 å ha skutt Kara. Han mener imidlertid at det var et uhell.

– Det er én av de tiltalte som har skutt, og som nå har erkjent at det var han som skjøt. Og så mener vi at det er to andre som har medvirket til dette, bekreftet statsadvokat Irlin Irgens overfor TV-kanalen fredag.

En annen av de tre drapstiltalte, en mann på 22 år, er også tiltalt for å ha tatt med skytevåpenet som ble brukt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer