Tre menn dømt for grov eldre-svindel

Tre menn i 20-årene er dømt til fengsel for grove bedragerier mot eldre. Alle ofrene var mellom 80 og 90 år gamle, fra i forskjellige steder.

Illustrasjonsfoto: Ground Picture / Shutterstock / NTB
Illustrasjonsfoto: Ground Picture / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

De tre er også dømt for hvitvasking. Mennene ringte de eldre og utga seg for å jobbe i banken. Deretter lurte de ofrene til å gi fra seg informasjon som ga dem tilgang til nettbanken – deretter tømte de kontoen deres. Totalt svindlet de til seg 3 millioner kroner.

Bedrageriene ble gjort mellom november 2021 og februar 2022.

– Slike bedragerier har økt kraftig i omfang de siste årene og har blitt et stort samfunnsproblem. Vi håper at dommer som dette vil ha en forebyggende effekt, sier politiadvokat Terje Mørner i Oslo politidistrikt.

Mennene var tiltalt for til sammen elleve bedragerier og ble dømt for ti av dem.

Den ene er dømt til fengsel i to år og fire måneder, den andre til ett år og sju måneder, mens den tredje ble dømt til fengsel i 90 dager. De er og dømt til å betale erstatning. Dommene er ennå ikke rettskraftige.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer