Tre måneder med stengte puber : - Jeg er oppriktig bekymret

I tre måneder har det nå vært umulig å ta seg en øl på byen eller på restaurant i Oslo. Det kan fortsatt gå en stund før det åpner igjen, sier næringsbyråden.

Serveringssteder i Oslo er åpne igjen, men det er fortsatt full skjenkestopp i hovedstaden. Torggata Bad på Youngstorget holder stengt. Foto: Jil Yngland / NTB
Serveringssteder i Oslo er åpne igjen, men det er fortsatt full skjenkestopp i hovedstaden. Torggata Bad på Youngstorget holder stengt. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert

– Mange i bransjen frykter nå mer at man åpner opp for tidlig, slik at de risikerer å bli nedstengt nok en gang, sier næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) i Oslo til NTB.

Helt siden 9. november har det vært full skjenkestopp på alle puber og restauranter i hovedstaden. Næringsbyråden synes det er både trist og rart å gå rundt i folketomme gater, som vanligvis har pleid å være livlige.

– Jeg er oppriktig bekymret. Før pandemien jobbet 17.000 mennesker i restaurant- og utelivsbransjen i Oslo. Det er nok ikke sånn det ser ut nå, sier hun.

Mister kompetanse

En undersøkelse NHO gjorde blant sine medlemsbedrifter i januar viste at hele åtte av ti innen servering og uteliv i Oslo fryktet å gå konkurs, og noen har gått over ende allerede.

– Vi mister kompetanse. Og vi står i fare for å miste mangfoldet og variasjonen i bransjen. Dette er en viktig næring for byen vår, og den er full av ildsjeler som brenner for det de jobber med, sier Evensen.

Oslo er den byen i landet som over tid har vært rammet hardest av nedstengninger og restriksjoner i utelivet. Først med full nedstengning på våren, og så ny nedstengning i høst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer