Overfall i Oslo

Tre kvinner overfalt i Oslo

I løpet av 45 minutter fikk politiet meldinger om overfall mot tre unge kvinner på tre ulike steder i Oslo onsdag kveld. Politiet ser hendelsene i sammenheng. En mann pågrepet

Publisert
Sist oppdatert

Tre kvinner på 15, 18 og 22 år har blitt overfalt på Økern T-banestasjon, på Linderud og i Veitvetveien, ifølge politiet. Politiet tror overfallene er seksuelt relatert.

Det operative søket etter gjerningspersonen er avsluttet og politiet har gått over i en etterforskningsfase.

– Beskrivelsene av gjerningspersonen stemmer godt overens og hendelsesforløpene er likt. Overfallene har vært umotivert, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til NTB kl. 2.15.

Politiet har video av det ene overfallet som viser en kvinne som blir lagt i bakken. Stokkli sier overfallet ser brutalt ut.

– De har fått mindre fysiske skader, men det er sterkt preget av hendelsen, sier han klokken 5.45.

Tilfeldige ofre

Stokkli sier at kvinnene er avhørt. Hva som nøyaktig har skjedd, er han ikke kjent med. Ingen av kvinnene har blitt frastjålet noe.

– Ut fra det vi har funnet ut har ikke de fornærmede og gjerningspersonen noen relasjoner. Det ser ut til at de fornærmede er tre tilfeldige ofre, sier Stokkli.

Overfallene skjedde i løpet av 45 minutter. Det første overfallet ble meldt til politiet klokken 23.25, deretter klokken 23.44 i Statsråd Mathiesens vei og det siste klokken 00.10 i Veitvetveien.

Ber om observasjoner

Gjerningspersonen beskrives som en mann ca. 25 år, rundt 180 cm høy, mørk i huden, kort mørkt hår, mørk jakke til livet med hette, lyst plagg under jakken, grå bukse, mørkt belte på buksen og mørke, litt høye joggesko med lys såle.

Mann pågrepet

Politiet pågrep torsdag morgen en mann på Veitvet som mistenkes for å ha stått bak overfallene på tre kvinner i Oslo ved midnattstider onsdag kveld.

Mannen ble pågrepet ved 6.30-tiden, og pågripelsen skjedde uten dramatikk, opplyser politiet i Oslo.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer