Presidentvalget i USA 2020

Tre konspirasjoner om valgfusk som viste seg ikke å stemme

I tillegg til Donald Trumps påstander om at valget blir stjålet fra ham, har det florert en rekke udokumenterte påstander om presidentvalget på nettet.

En valgarbeider går gjennom stemmesedler i Atlanta. Det har sirkulert flere rykter om valgfusk, men de mest utbredte konspirasjonene er blitt motbevist. Foto: Brynn Anderson/AP/NTB
En valgarbeider går gjennom stemmesedler i Atlanta. Det har sirkulert flere rykter om valgfusk, men de mest utbredte konspirasjonene er blitt motbevist. Foto: Brynn Anderson/AP/NTB Vis mer
Publisert

Donald Trump har hevdet at valget er en svindel, og at det blir stjålet fra ham. Samtidig har han erklært seg selv som vinner i flere delstater som ennå ikke er avgjort, og i Michigan der Biden har vunnet, og han påstår det har blitt jukset.

I tillegg til presidentens påstander har særlig disse tre fått oppmerksomhet på nettet:

Biden-byks i Michigan

Flere undret seg da Joe Biden plutselig fikk 138.000 nye stemmer i Michigan onsdag morgen, og det spredte seg raskt anklager om valgfusk i sosiale medier.

– Så mens alle sov, og etter at alle hadde dratt hjem, fant Demokratene i Michigan på magisk vis 138.399 stemmer, og alle disse gikk magisk nok til Biden? skrev en Twitter-bruker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer