Presidentvalget i USA 2020

Tre konspirasjoner om valgfusk som viste seg ikke å stemme

I tillegg til Donald Trumps påstander om at valget blir stjålet fra ham, har det florert en rekke udokumenterte påstander om presidentvalget på nettet.

En valgarbeider går gjennom stemmesedler i Atlanta. Det har sirkulert flere rykter om valgfusk, men de mest utbredte konspirasjonene er blitt motbevist. Foto: Brynn Anderson/AP/NTB
En valgarbeider går gjennom stemmesedler i Atlanta. Det har sirkulert flere rykter om valgfusk, men de mest utbredte konspirasjonene er blitt motbevist. Foto: Brynn Anderson/AP/NTB Vis mer
Publisert

Donald Trump har hevdet at valget er en svindel, og at det blir stjålet fra ham. Samtidig har han erklært seg selv som vinner i flere delstater som ennå ikke er avgjort, og i Michigan der Biden har vunnet, og han påstår det har blitt jukset.

I tillegg til presidentens påstander har særlig disse tre fått oppmerksomhet på nettet:

Biden-byks i Michigan

Flere undret seg da Joe Biden plutselig fikk 138.000 nye stemmer i Michigan onsdag morgen, og det spredte seg raskt anklager om valgfusk i sosiale medier.

– Så mens alle sov, og etter at alle hadde dratt hjem, fant Demokratene i Michigan på magisk vis 138.399 stemmer, og alle disse gikk magisk nok til Biden? skrev en Twitter-bruker.

Meldingen ble delt av flere, men det viste seg å være en menneskelig feil som lå bak Biden-bykset. Valgmyndighetene i Michigan-fylket Shiawassee forklarer at en ansatt tastet feil.

– Jeg la på en ekstra null ved et uhell, sier Caroline Wilson, som jobber med å telle stemmer i Shiawassee, og som registrerte 153.710 stemmer for Biden i stedet for de 15.371 hun skulle registrere.

– Med en gang det ble oppdaget, ble det rettet opp. Antakelig innen 20 minutter. Så jeg er forbløffet over hvor fort dette spredte seg, sier Wilson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer