Tre EM-tilskuere i Parken smittet av delta: Ber 4000 teste seg

Danske myndigheter ber 4000 EM-tilskuere teste seg etter at det ble påvist deltasmitte på tribunen under kampen mellom Danmark og Belgia.

Det var stappfulle tribuner under EM-kampen mellom Danmark og Belgia, den første kampen for danskene etter den dramatiske kollapsen til Christian Eriksen. Wolfgang Rattay / AP / NTB
Det var stappfulle tribuner under EM-kampen mellom Danmark og Belgia, den første kampen for danskene etter den dramatiske kollapsen til Christian Eriksen. Wolfgang Rattay / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tre tilskuere som var på kampen har fått påvist smitte av deltavarianten av koronaviruset. Helseminister Magnus Heunicke ber derfor 4000 tilskuere om å teste seg, melder danske TV2.

Deltavarianten regnes som mer smittsom, men ingen av tilskuerne som nå oppfordres til å teste seg må gå i isolasjon før de eventuelt får påvist smitte.

EM ble i fjor utsatt på grunn av koronapandemien, og er i år gjennomført med et varierende antall tilskuere på tribunene.

Helsemyndighetene i Danmark opplyser at det totalt er registrert 29 smittetilfeller knyttet til EM-kamper på dansk jord.

(©NTB)

Mer om