Tre drept i protester etter varetektsdødsfall

Det er uro og demonstrasjoner i Iran etter at en ung kvinne døde i «moralpolitiets» varetekt. I landets Kurdistan-provins er tre personer drept.

Et bilde offentliggjort av nyhetsbyrået AP viser det som skal være en politimotorsykkel som er satt i brann under protester i Teheran mandag. Bildet er ikke tatt av en AP-ansatt og er innhentet av byrået utenfor landet. Foto: AP / NTB.
Et bilde offentliggjort av nyhetsbyrået AP viser det som skal være en politimotorsykkel som er satt i brann under protester i Teheran mandag. Bildet er ikke tatt av en AP-ansatt og er innhentet av byrået utenfor landet. Foto: AP / NTB. Vis mer
Publisert

De tre ble drept som del av en «fiendtlig sammensvergelse», sier områdets guvernør Ismail Zarei Koosha ifølge det iranske nyhetsbyrået Fars. Det er ikke kjent når dødsfallene fant sted.

FNs fungerende høykommissær for menneskerettigheter, Nada Al-Nashif, uttalte seg tirsdag om 22 år gamle Mahsa Aminis dødsfall. Høykommissæren krever at iranske myndigheter iverksetter en uavhengig og effektiv etterforskning av saken. Al-Nashif slo også alarm om de iranske sikkerhetsstyrkenes framferd overfor demonstranter.

– Det blitt meldt at 22-åringen ble slått i hodet med en batong, og at hodet hennes ble smelt mot bilen av det såkalte moralpolitiet, heter det i uttalelsen.

Amini ble pågrepet av politifolk som har ansvar for å påse at kvinner følger den strenge kleskoden, noe som blant annet innebærer at de dekker til håret.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer