Tre drept i eksplosjon på gassrør fra Russland til Europa

En kraftig eksplosjon rammet tirsdag den transsibirske gassrørledningen som frakter gass fra Sibir i Russland gjennom Ukraina.

Publisert
Sist oppdatert

Ifølge nyhetsbyrået Tass og lokale tjenestemenn er tre personer drept og én skadet, skriver Reuters.

Eksplosjonen skal ha startet en brann på rørledningen Urengoy-Pomary-Uzjhorod, som frakter gass fra det nordvestre Sibir i Russland til Europa gjennom Ukraina, skriver det russiske nyhetsbyrået RBC.

Hendelsen skjedde klokken 13.50 lokal tid ved Tsjuvasjia like vest for byen Kasan i delrepublikken Tatarstan, melder Reuters.

Ukjent skadeomfang

Omfanget av eksplosjonen er ikke kjent, men rørledningen er for tiden hovedruten for russisk gass til Europa.

Det skal ha blitt utført arbeid på ledningen like før eksplosjonen, melder det russiske nyhetsbyrået RIA.

Gassrørledningen, også kjent som den transsibirske gassrørledningen, er en av Russlands viktigste rørledninger for eksport av naturgass. Den ble bygd i 1984, og har vært delvis eid og drevet av Ukraina.

Ikke første gang

Den russiske delen av rørledningen er drevet av Gazprom. De sa tidligere tirsdag at de forventet å pumpe 43 millioner kubikkmeter gass til Europa via Ukraina gjennom Sudzha de neste 24 timene.

Rørledningen strekker seg fra Sibirs Urengoy-gassfelt til Uzjhorod i Vest-Ukraina, før den går videre til sentral- og vesteuropeiske land.

Det er ikke første gang det er eksplosjoner på gassrørledningen. I 2014, da Russland invaderte Krim-halvøya i Ukraina, ble ledningen rammet av eksplosjoner ved minst to anledninger.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer