Skøyting

Tre brudd i ryggen for skøyteløper etter sykkelulykke

Det er konstatert tre brudd i ryggen for skøyteløper Simen Spieler Nilsen etter at han tirsdag veltet på sykkel i tyske Inzell.

Simen Spieler Nilsen fikk tre brudd i ryggen etter sykkelulykken tirsdag. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Simen Spieler Nilsen fikk tre brudd i ryggen etter sykkelulykken tirsdag. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Nilsen gikk i bakken sammen med Sverre Lunde Pedersen under en treningstur, og begge ble sendt til sykehus etter ulykken.

Torsdag opplyser Norges Skøyteforbund at Simen Spieler Nilsen ble hardest rammet, og at det er påvist tre mindre brudd i ryggen hos 26-åringen.

– Han har fått påvist tre små brudd i ryggen (tverrtagger), disse er stabile og vil gro uten videre behandling. Han fikk også et slag mot nyren, det har blitt undersøkt og ultralyd har avkreftet skader på nyren. Han er allerede oppe og går forsiktig i sykehuskorridorene, og vi forventer at han snart er tilbake i trening, sier landslagslege Mona Kjeldsberg.

Nilsen skrives ut fra sykehus torsdag og får videre oppfølging i Norge.

– Når Simen er klar for skøyteløp denne sesongen er for tidlig å si, først må han få kommet hjem, og så for vi se hvordan dette leges. Vi skal sammen legge en god plan for at han kommer raskest mulig tilbake på isen, sier sportssjef Lasse Sætre.

Sverre Lunde Pedersen er allerede utskrevet fra sykehuset og tilbake i Norge. Han ble undersøkt for et mulig brudd i hånden, men det var heldigvis kun forslått, melder landslagslegen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer