Tre av de siktede etter Torshov-skytingen er nå fornærmede

Tre personer som var siktet etter skytingen på Torshov, er nå regnet som fornærmede, og siktelsen mot dem er frafalt. Én mann er fortsatt siktet.

Politiet lette etter spor etter at det skal ha blitt avfyrt skudd på Torshov i Oslo tirsdag kveld. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Politiet lette etter spor etter at det skal ha blitt avfyrt skudd på Torshov i Oslo tirsdag kveld. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Mannen som fortsatt er siktet, skal avhøres i løpet av onsdag. Politiet jobber med vitneavhør og å hente inn overvåkingsmateriale, og opplyser at det kan bli aktuelt med flere pågripelser.

Det er ikke klart hvem som fortsatt er siktet. Tre personer ble pågrepet tirsdag kveld, mens en mann på rundt 20 år ble pågrepet natt til onsdag.

Skudd mellom to biler

– Han ble pågrepet i Oslo i natt, og det var en planlagt og udramatisk pågripelse, sier krimleder Anders Johnsrud ved krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB onsdag.

Johnsrud vil ikke si noe om grunnlaget for pågripelsen og hva siktelsen går ut på.

– Men han er jo pågrepet, og med det følger det jo en rolle i saken. Skyting i det offentlige rom er alvorlig, og det kan ikke sies for ofte hvor høyt slikt blir prioritert, sier han.

Det var klokken 20.26 tirsdag kveld at politiet meldte om skudd mellom to biler på Torshov. Kort tid senere hadde politiet kontroll på to biler. Ingen skal ha blitt skadd i skytingen.

Flere vitner

Det var flere vitner til skytingen, blant dem gjester på to restauranter like ved skytingen skjedde. Onsdag vil politiet også gjennomføre en rekke vitneavhør.

Politiet vil gjennomføre tekniske undersøkelser av de to bilene de tok kontroll på tirsdag kveld. Det gjenstår i tillegg fortsatt arbeid med å innhente potensiell materiale fra overvåkingskameraer i området.

– Vi skal jobbe med å sette sammen informasjon og se hva vi har. Forhåpentligvis får vi dermed snevret inn hypotesene våre, sier krimlederen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer