Travel påskehelg for Røde Kors – flere oppdrag enn vanlig

I påsken har det vært nedgang i antall søksoppdrag for Røde Kors hvor folk har gått seg vill, men en betydelig økning i andre typer oppdrag.

En frivillig fra Gol og Hemsedal Røde Kors på snøscooter på påskefjellet. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB
En frivillig fra Gol og Hemsedal Røde Kors på snøscooter på påskefjellet. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Andre typer oppdrag kan være henteoppdrag hvor folk skader seg i skiløypene eller blir syke på hytter.

– Med stor utfart blir det også mange oppdrag for de frivillige mannskapene som er på vakt rundt omkring i landet, sier Tommy Eriksen i landsrådsrådet for Røde Kors Hjelpekorps.

En er død og to lettere skadd etter at en bil kjørte inn i en menneskemengde på et fortau i Steinkjer. Video: Dagbladet TV Vis mer

Hittil i påsken har Røde Kors blitt kalt ut på 258 oppdrag. Det er over 40 prosent flere enn normalt på denne tiden av påsken.

– Det at folk har god mobildekning slik at de selv kan ringe inn for å be om hjelp gjør at vi får løst oppdrag raskere og mer effektivt, sier Eriksen.

Mange skader

De siste dagene er det også registrert mange skader. Langfredag ble det registrert hele 74 skader, mens det ble registrert 67 skader påskeaften. Til sammen utgjør det 454 skader hittil i påsken.

Røde Kors oppfordrer folk til å tenke på sikkerheten helt de kommer hjem fra påskeferien.

– Ta med ekstra nistepakke, nok vann og regn med at hjemturen kan ta tid.

Forholdsvis rolig for Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp har hittil vært ute på 40 oppdrag og melder om en forholdsvis rolig påske for sine hjelpemannskaper.

– Vi har inntrykk av at folk har vært flinke til å ta hensyn til vær og føre, og planlegger turen godt. Det vises også på oppdragsstatistikken vår, sier Jonas Vikran Hagen, seksjonsleder for førstehjelp og redningstjeneste i Norsk Folkehjelp.

Fem av oppdragene har vært leteaksjoner. De andre oppdragene har stort sett handlet om skigåere som har blitt syke eller skadd seg på tur.

– Vi opplever at folk har vært flinke til å varsle og å vite hvor de er. Da er sjansen veldig mye høyere for at det går bra når ulykken først er ute, sier Vikran Hagen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer