Traktorene inntok København i minkprotest

Om lag 850 traktorer kjørte lørdag inn i København og Aarhus for å delta i en protest mot regjeringens håndtering av koronasmitten blant mink.

Om lag 500 traktorer var lørdag formiddag i København for å delta i en protest mot regjeringens håndtering av koronasmitten blant mink. Foto: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix / NTB
Om lag 500 traktorer var lørdag formiddag i København for å delta i en protest mot regjeringens håndtering av koronasmitten blant mink. Foto: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix / NTB Vis mer
Publisert

Om lag 9 millioner av landets 17 millioner mink er allerede avlivet for å hindre at et mutert koronavirus sprer seg blant mennesker.

Lørdag viste danske bønder og fiskere hva de mener om måten bøndene er behandlet på.

Traktorene ble ledsaget av politiet, og i København var hele 500 innom havneområdet Langelinie.

Demonstrasjonen endte offisielt klokka 14, og politiet anslo at det ville ta noen timer før alle traktorene igjen var ute av byen.

I sentrum av Aarhus deltok 350 traktorer i demonstrasjonen. En del av traktorene krysset tidlig lørdag morgen Storebæltsbroen mellom Sjælland og Fyn.

Også fiskere kom i sine fiskebåter til København for å delta i protesten.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer